Vad gör man dessa dagar då lillfisen kommer in och ser ut som en smutsig Cornish rex jo varför inte baka lite. Det var så länge sedan man gjorde det och det är alltid bra att ha något i frysen när man får besök.
Om Hästmannen hade sin husmus som hjälp vid bakningen så har jag min Pettson. Kanske lite mer hygieniskt än en mus. Men bara lite.
Och det bästa med bakning är att det kan kommer ner lite saker som man får pröva i skålar. I det här fallet var det mjölk till Pettson medan Åke i bakgrunden kunde bry sig mindre. Han har ju varit med förut.
Jag hade för ett tag sedan fått Hemköps tidning "Salt och peppar" och hittade ett recept på hallonrutor som såg så enkelt ut att göra, så sagt och gjort och de blev ganska lyckade faktiskt. Här kommer receptet:
Hallonrutor:
250 g smör
5 dl strösocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
hallon, frysta eller färska. Jag tog min sylt jag hade gjort.
* Sätt ugnen på 175 grader.
*Smält smöret, rör ner sockret och äggen ett och ett.
* Blanda ner mjölet och vaniljsockret i smeten.
* Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Strö över hallonen.
* Grädda den i 30 min tills kakan fått färg. Låt svalna, skär i rutor, pudra med florsocker.
Enkelt och gott. Provade dem på andra och de fick godtjänt av dem också.
Sedan blev det vanliga kanel och kardemmumma bullar och en sats med blåbär i.
Inte så dumt !
På slutet hade jag en liten men välmenande kö vid kökbordet i form av Pettson och Grizzly. Hundarna tyckte att den där hallonsmeten som de fick slicka ur bunken var väldigt god och undrar nog om det fanns mer?
Att avsluta ett bak med en nygräddad blåbärsbulle med blåbäste, en bra inredningstidning, "På minuten" igång på radions P1 och ett broderi brevid - det är inte dumt det.
Får den regnstormiga dagen genast att bli bättre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar